Recepty
Křupavé a pikantní mini pizzy za pár minut
Ingredience
- ⅓ hrnku másla
- 1 stroužek česneku, rozmačkaný
- 1 bageta, 60 cm dlouhá (popř. několik menších)
- ⅓ hrnku pizzové omáčky (rajčatové sugo)
- 1 1/2 hrnku jakéhokoli strouhaného sýru
- 120 g čabajky na kolečka
- ¼ červené cibule, nasekané
- ½ lžíce čerstvé petržele (volitelné)
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Rozpusťte máslo společně s česnekem.
- Nakrájejte bagetu na přibližně 2 až 2,5 cm kusy a každý kus pomažte trochou másla s česnekem. Trochu másla si ještě nechte.
- Na každý kousek namažte trochu pizzové omáčky, nasypte cibuli, sýr a pár koleček čabajky.
- Postupně skládejte jednotlivé kusy bagety na sebe. Po 6 až 7 kusech vezměte celý stoh a přemístěte jej do zapékací formy. Takto poskládejte všechna kolečka.
- Zbývajícím máslem potřete kolečka ze stran, vršek mísy zabalte do alobalu a dejte péct na 15 minut, dokud se nerozteče všechen sýr. Poté odkryjte a pečte dalších 10 minut dozlatova.
- Vyndejte z trouby, posypte nakrájenou petrželí a ihned servírujte.