Recepty
Vynikající jemné kokosky s čokoládou
Jen 5 ingrediencí a 20 minut vás dělí od 40 kousků této dobroty. Zkusíte je?
- Počet kusů: 40
- Čas přípravy: 10 minut
- Čas pečení: 10 minut
Ingredience
- 6 hrnků strouhaného kokosu
- 1 plechovka (400 g) kondenzovaného mléka Salko – obyčejné nebo karamelové (zkuste si vyrobit domácí Salko)
- 2 lžičky vanilkového extraktu (zkuste domácí vanilkový extrakt)
- 1 hrnek strouhané čokolády (můžete použít hořkou nebo mléčnou)
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké míse smíchejte kokos, Salko a vanilkový extrakt a důkladně promíchejte.
- Pečicí plech vyložte papírem a pomocí dvou lžic na něj vyskládejte hrudky směsi. Jednotlivé kopečky by měly být od sebe asi 5 cm.
- Vložte do vyhřáté trouby a pečte 12 – 18 minut, až jsou vršky upečené dozlatova.
- Vyjměte z trouby a nechte je 5 minut vychladnout. Poté je vyskládejte z plechu na mřížku nebo talíř a nechte zcela vychladnout.
- V mikrovlnce rozpusťe nastrouhanou čokoládu s olejem. Namísto v mikrovlnce můžete čokoládu rozpustit ve vodní lázni.
- Vychladlé makronky pokapejte či polijte čokoládou a podávejte.