Recepty
Recept na výbornou domácí nutellu
Na velké množství lidí je kupovaná nutella příliš sladká a jiné značky „oříškových pomazánek“ jim moc nechutnají, takže jak to vyřešit? Vyrobte si domácí, upravte si klidně množství cukru nebo do ní přidejte trošku rozpuštěné čokolády. Jak si budete přát. A příště, až budete prohlížet naše stránky, budete olizovat lžíci od vaší výborné domácí nutelly.
Potřebujeme:
- Hrnek lískových oříšků
- 300g posekané mléčné čokolády
- 2 lžíce oleje bez chuti
- 3 lžíce cukru
- 1 lžíce kakaa
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu (nebo použijte vanilkový cukr a uberte na obyčejném cukru)
- Asi půl lžičky soli
Postup:
- V troubě předehřáté na 170 °C opékejte oříšky asi 12 minut nebo dokud lehce nezhnědnou. Když trochu zchladnout, zabalte je to utěrky a drhněte je proti lince, abyste odstranili co nejvíce slupek. Nechte vychladnout.
- Rozehřejte čokoládu. (Nejlépe ve vodní lázni, ale můžete použít i mikrovlnku, nebo ji rozehřát přímo v kastrůlku.)
- V mixéru rozemelte oříšky, dokud nevytvoří pastu. Přidejte zbylé ingredience kromě čokolády a znovu rozmixujte. Nakonec přidejte čokoládu a ještě jednou promixujte.
Směs by měla být tekutější, nebojte, po zchladnutí ztuhne. Nutellu uchovávejte v uzavíratelné sklenici/krabičce, stačí při pokojové teplotě. Vydrží až dva týdny. Pokud dřív záhadně nezmizí a nezbude jen prázdná nádoba.