DárkyRady a tipy

DIY nádherné šumivé bomby do vany

Vůně, barva, tvar i obsah se může upravovat donekonečna v závislosti na vkusu konkrétního člověka. Tentokrát jsme vybrali jeden z nejpopulárnějších receptů, jak již bylo ale řečeno, fantazii se meze nekladou.

Potřebujeme:

  • 4 polévkové lžíce jedlé sody
  • 2 polévkové lžíce kyseliny citrónové v prášku (s kyselinou pracujte velice opatrně, drobný prach může dráždit oči a dýchací cesty – rozmíchávejte směs pomalu)
  • 1 polévkovou lžíci sušeného mléka (dá se nahradit škrobem, či např.drcenými ovesnými vločkami, všechny ingredience by neměly mít větší částečky, než jedlá soda)
  • 1 polévková lžíce mořské soli
  • 2 polévkové lžíce meruňkového oleje (dá se použít olivový)
  • 5 kapek bergamotového oleje
  • 5 kapek rozmarýnového oleje

Postup:

Prosátou sodu nasypeme do suché a čisté nádoby, přidáme kyselinu citrónovou, sušené mléko a předem rozmělněnou sůl. Vše důkladně promícháme. Bázový olej (může být olivový, mandlový atd.) smícháváme v oddělené nádobě s éterickými oleji. Můžeme přidat několik kapek vitamínu A a E.

Tekutou směs přelijeme do suché a důkladně promícháme. Je velice důležité pracovat v rukavicích!

„Těsto“ nesmí být příliš suché, správnou konzistenci má, pokud při zmáčknutí v ruce drží formu. Pro hydrataci směsi použijte rozprašovač s vodou nebo lihem (S lihem to budete mít jednodušší, lépe se odhaduje množství. V případě vody bude stačit zhruba jedno stříknutí).

Když je směs hotová, dáme ji do formy. Můžete použít cokoli, hrnečky nebo formičky na led. Pečlivě ukládejte směs – musí být opravdu pevně „zmáčknutá“. Místo vřesových květů můžete použít ovesné vločky, kávová zrna či jakékoliv bylinky – vše závisí pouze na Vás.

Když je směs uložená do forem, nechte bomby přes noc schnout. Po vyjmutí je nechte ještě den a poté je zabalte do potravinové fólie a skladujte v suchém místě.

Zde můžete vidět podrobný proces výroby:

Autorka používá líh v rozprašovači a pro dekor využila předem připravený plát ze stejné směsi, obarvený zeleným barvivem.

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button