Recepty
Recept na domácí kinder pingui
Na přípravu budeme potřebovat:
- 1 hrnek mouky
- 1/2 másla
- 1/2 hrnku cukru krystal
- 1/2 hrnku mléka
- 2 vajíčka
- 150 g Nutelly
- 1 ČL vanilkového cukru
- 1 PL kakaa
- 1 ČL prášku do pečiva
Na přípravu krému budeme potřebovat:
- 700 ml sladké smetany
- 100 ml mléka
- 4 PL pr. cukru
- 15 g želatiny
Na přípravu glazury I. budeme potřebovat:
- 50 g horké čokolády
- 50 g mléčné čokolády
- 1 ČL roztopeného másla
- 2 PL rostlinného oleje
Na přípravu glazury II. budeme potřebovat
- 100 ml smetany na šlehání
- 125 g horké čokolády
- 1 PL másla
- Vajíčka vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, vanilku a nutellu. Důkladně promícháme.
- Postupně do rozmíchané hmoty přidáváme mouku, kakao a prášek do pečiva. Směs si rozdělíme na 2 části. Obě směsi nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 12-15 minut oboustranně.
- Připravíme si krém. Želatinu si vložíme do 150 ml mléka a necháme nabýt. Želatinu smícháme se zbytkem mléka a pořádně promícháme.
- Smetanu na šlehání smícháme spolu s práškovým cukrem do pevné hmoty a následně přidáme nabytou želatinu.
- Připravíme si glazuru. Všechny ingredience na glazuru I. si dáme do hrnce a šleháme nad párou.
- Jednu polovinu vyšlehaného krému si naneseme na první vrstvu těsta. Polijeme glazurou I., naneseme zbylý krém, přikryjeme druhou vrstvou těsta a následně naneseme glazuru II (Smetanu si zahřejeme v hrnci a přidáme čokoládu s máslem. Necháme rozpustit a za stálého míchání rozmícháme v hladký krém.).
- Necháme odstát v lednici minimálně 2 hodiny, nakrájíme na řezy a podáváme.