Krása a módaRady a tipy

Královnou sjezdovky díky těmto radám. Pečujte o svou krásu i na lyžích

Chystáte se ještě před návratem do práce alespoň na pár dní uniknout na hory? Skvělý nápad! Proč si ještě nedopřát ten pravý oddych na zasněžených sjezdovkách a trochu taky protáhnout tělo, které je po těch svátcích přeci jen trochu ztuhlé? Nezapomeňte ale na to, že na horách je potřeba také správně pečovat o pleť, abyste se nevrátila zpět domů červená jako rajče s dehydratovanou pletí. V horských podmínkách vyžaduje vaše pleť odlišnou péči, a pokud chcete používat také make-up, chce to vědět, jak na to. Jak se správně nachystat na sjezdovku?

Hydratace

Alfou a omegou péče o pleť na horách je hydratace. Víc než kdekoliv jinde je právě na horách důležité, abyste pleť důkladně mazala vhodnými krémy. Jedině tak bude vláčná a hebká a předejdete šupinkám, které by se na ní vlivem mrazu mohly tvořit. Zejména pro líčení jsou tyto šupinky hotová noční můra. Do horských oblastí si vždy vybírejte hutnější a mastnější hydratační krém, který bude schopen chránit vaši pokožku po celý den. Bude-li mít UV ochranu, tím lépe pro vás. Alespoň už nemusíte řešit ochranu před sluncem. Rozhodně tedy před cestou zajděte do drogerie a pořiďte si něco výživnějšího a ochranného.

Pozor na slunce

Řada lidí podléhá mylné představě, že v zimě se přece nedá spálit. Ale opak je pravdou, a na horách toto riziko hrozí snad ještě více než na rozpálené pláži v létě. Ve vyšších nadmořských výškách sluníčko skutečně pálí a za jasného dne můžete být pěkně rudí během chvilky. Opalovací krém s vyšším faktorem by vám rozhodně neměl ve výbavě chybět. Horské slunce dokáže být zrádné, a pokud svoji pleť nebudete chránit, může vaše snaha o hvězdný look na svahu přijít vniveč. Pokud máte přípravky z léta, zkontrolujte, že ještě trvá jejich záruční doba. Pokud ne, raději kupte krémy nové.

Voděodolné líčení je nutnost

Pokud chcete, aby váš make-up odolal potu i případné sněhové vánici, pořiďte si takový, který je voděodolný. Na běžné nošení nejsou tyto produkty vždy vhodné, jelikož se hůře odličují, ale na hory jsou ideální. Jestli ale nemáte na pleti příliš nedokonalostí, je lepší použít BB krém nebo tónovací krém, které vaši pokožku sjednotí a zároveň bude působit přirozeně. Abyste si zajistila, že make-up zůstane na svém místě, zafixujte ho vhodným fixačním pudrem, který ale pleť příliš nevysuší.

To samé ale platí i o zbytku léčení. Bez řasenky se obejde málokterá žena, obzvlášť pokud má světlé řasy. Používáte-li také linku na oči a tužku na řasy, je na místě pořídit si voděodolné varianty. Na horách je vždy vlhko, a když se k tomu přidá i sport a možnost sněhu, mohla by se vám klasická řasenka velice nepěkně rozpíjet. S líčením to ale na svahu nepřehánějte, je to zbytečné. Mrazivý vzduch a vítr vám dodají přirozený červený nádech ve tvářích, což je kolikrát víc než drahá líčidla.

Pozor na suché rty

Řekněme si to upřímně – rudá nebo tmavá rtěnka působí na sjezdovce dost nepatřičně a prostě se pro sport nehodí. Královnou svahu budete i se zcela přirozeným líčením, které pouze podtrhne vaše přirozené přednosti. Vašim rtům daleko více prospěje, když budete mít v kapse připravený balzám na rty, který je ochrání před popraskáním a dodá jim vitamíny, aby byly svěží a hebké. Navíc se dnes nabízí celá řada jemně tónovaných balzámů na rty, které vám dodají přirozený odstín a svůdný lesk.

Odličování

Nezapomeňte se vždy pořádně odlíčit! A to platí nejen na horách. Ideálně to udělejte ihned po návratu do chaty, pokud se večer už nikam nechystáte. Nechte i vaši pleť trochu odpočinout a dopřejte jí na pár dní volno od těžkých líčidel.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button