Spolupráce

Jak prát spodní prádlo?

Víte, jak se správně starat o spodní prádlo, aby dlouho zůstalo jako nové? Před prvním použitím spodní prádlo vždy nejprve vyperte a postupujte vždy podle symbolů uvedených na štítku. Pokud si nejste jistí, poraďte se s výrobcem nebo prodejcem.

Nejprve si pozorně přečtěte etiketu, kde jsou uvedeny symboly údržby. Najdete ji natištěnou nebo našitou na spodním prádle. Jemné bezešvé spodní prádlo perte ručně nebo v pračce ve vodě teplé maximálně 30 °C. Moderní materiály a kvalitní prádlo se i při této teplotě dobře vypere.

Prací prostředky a způsob praní

Doporučujeme vždy používat speciální prací prostředky na jemné prádlo a oblečení třídit podle barvy. Na spodní prádlo nepoužívejte aviváž. Snižuje kapilární výkon vlákna a funkčnost i životnost prádla se zkracuje. Bílé prádlo při použití aviváže často zažloutne nebo zešedne. Spodní prádlo perte raději naruby, zipy a háčky vždy zapněte. Mohou způsobit u jemnějších tkanin zatržení a poškození. V pračce můžete dámské spodní prádlo i vyždímat.

Jak pečovat o stahovací prádlo

Aby si zachovalo bezešvé stahovací prádlo své unikátní vlastnosti, věnujte mu správnou péči. Stahovací prádlo má výjimečnou elasticitu a pevnost materiálu. Pro dlouhé uchování těchto vlastností je mnohem lepší prát stahovací prádlo v ruce ve vlažné vodě. Vyhněte se klasickým pracím prášků. Bělící přísady mohou vlákna poškodit a ta pak ztrácí svoji pružnost. Použijte speciální prací prostředek na jemné prádlo nebo sprchový gel. Při praní formujícího prádla nepoužívejte aviváž, jinak poškodíte jemná elastická vlákna a prádlo ztratí svou funkčnost. Stahovací prádlo nesušte v sušičce ani nežehlete. Vysoké teploty ničí tento unikátní materiál a ten ztrácí svoji pružnost.

Jak pečovat o sportovní prádlo

Sportovní bezešvé prádlo má speciální vlastnosti pro zajištění pohodlí při pohybu. Péče se odvíjí od konkrétního materiálu. Vždy se řiďte štítky, které vám dají jasné instrukce, jak s prádlem zacházet. Většina sportovního prádla disponuje funkcí odvádět pot od těla a rychle schne. Z prádla musíte vyprat drobné částečky soli uvolněné z potu a nečistoty, které na prádle snadno ulpívají. Většinu sportovního prádla můžete vyprat v pračce, perte je vždy naruby a na teplotu do 30 °C v pracím prostředku na jemné prádlo nebo ve sprchovém gelu. Při praní opět nepoužívejte aviváž, ať se nepoškodí vlákna, nepoškodí se membrána a prádlo nepřijde o své skvělé funkční vlastnosti.

Zdroj náhledového obrázku v článku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button