Krása a módaRady a tipyRecepty

Mladší přes noc. Vyzkoušejte domácí péči, která vymaže z tváře váš věk

První známky stárnutí se na pleti objevují již okolo 25. roku života. Zatímco do té doby jste možná ani nevěděli, co to vrásky vlastně jsou, po 25. narozeninách si můžete všimnout, že vaše pleť začíná ztrácet pevnost a vrásky okolo očí i úst začínají být skutečně viditelné.

Špatnou zprávou je, že s přibývajícím věkem bude ještě hůř. Vrásky se budou prohlubovat, pleť povolí, mohou se objevit pigmentové skvrny a další. Navíc, pokud váš životní styl není úplně ideální, tzn. kouříte, málo spíte, nevěnujete pleti velkou pozornost, bude u vás proces stárnutí ještě o mnoho rychlejší. A věřte nebo ne, časem vám to začne vadit a budete s tímto trendem chtít něco udělat.

Neslibujeme zázraky, ty dokáže asi jen estetická chirurgie, ale slibuje zpomalení procesu a celkově lepší stav pleti. A pokud „pod kudlu“ nechcete nebo si to nemůžete dovolit, pak je to rozhodně dobrá nabídka, co myslíte?

Omlazující noční péče

Tato omlazující noční péče se skládá ze několika kroků a jak již bylo řečeno, nedělá zázraky, ale napomáhá zpomalení procesu stárnutí a regeneraci pleti. Je nutné používat ji pravidelně a také upravit svoje návyky. Chcete-li hezkou a mladistvou pleť, pouze kosmetická péče vám to nezaručí. Musíte se také vhodně stravovat, dobře spát a dodržovat režim.

Krok 1 – Čištění a peeling

Nejprve se odličte, odstraňte veškerý makeup a pleť tonizujte vhodnou pleťovou vodou. Poté si umelte ovesné vločky a smíchejte je s trochou vody. Tak si připravíte pastu, s pomocí které provedete peeling. Krouživými pohyby pastu nanášejte na tvář, vynechejte ale citlivou a tenkou kůži okolo očí. Můžete pastu nechat i chvíli působit a poté smyjte vlažnou vodou.

Peeling odstraní odumřelé buňky a oves krásně vypíná a hydratuje pleť. Právě odumřelé kožní buňky jsou často příčinou zašedlého a mdlého vzhledu pleti. Už jen tento první krok vás omladí o několik let.

Krok 2 – Retinolový krém

Nyní je čas nanést na pleť vhodnou noční péči. Velice doporučovaný je jakýkoliv noční krém s obsahem retinolu. Jedná se o podobu vitamínu A, který zralé pleti velmi prospívá a vrací ji její mladistvý vzhled. Podporuje tvorbu kolagenu a elastinu, které jsou pro krásný vzhled pokožky zcela nezbytné.

Je jen na vás jaký krém zvolíte. Nabídka je velmi široká, osobně doporučujeme spíše přírodní produkty, které nejsou zatíženy mnoha chemikáliemi a konzervanty.

Krok 3 – Fixace kokosovým olejem

Mohlo by se zdát, že nanesení krému je finálním krokem, ale omyl, ještě zde máme jeden krok. Na vrstvu krému je potřeba nanést ještě tenoučkou vrstvičku kokosového oleje. Ten pomůže uzavřít pleť, aby neztrácela vlhkost a také pomáhá retinolu zůstat v pokožce a dělat tam svá „kouzla“. Tento krok dělejte alespoň půl hodiny před spaním, abyste veškerý produkt hned neotřeli do polštáře.

A výsledky?

Měly by se dostavit po několika týdnech používání. Jak už jsme říkali, zázraky neslibujeme. Ale můžeme zaručit, že pleť bude vyživenější, hebčí a jemné vrásky budou méně viditelné. Celkově tedy dosáhnete efektu mladšího vzhledu a to doslova za pár korun jen díky několika dobrým tipům.

Pro podpoření výsledků je nutné pečovat o pleť i během dne. Základem je samozřejmě vhodný hydratační krém a make-up, který odpovídá typu vaší pleti. Kosmetika může pleť někdy dost zatěžovat, takže volte lehké produkty, které mají i nějaké výživné a pečující složky. Nikdy nepodceňujte odličování a pokud máte některý den možnost, zůstat bez make-upu, rozhodně toho využijte. A ještě jednou opakujeme – nezapomínejte na zdravý životní styl! Dostatek ovoce, zeleniny a správný pitný režim dokáže s pletí zázraky.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button