DárkyRady a tipy

Návod na jedinečný náhrdelník z bavlnek

Potřebujeme

  • Barevné bavlnky
  • Perličky a korálky (skvělá možnost zavítat do obchůdku s korálky, kde pořídíte mnoho skvělých věciček pro domácí tvoření)
  • Kovové kroužky (seženete v obchodě s korálky)
  • Nylon (nejlevněji seženete v rybářských potřebách)
  • Karton (třeba ze staré krabice) a tužku
  • Menší kleště

diy-tassel-necklace-13

Postup

Krok 1

Nejdříve si vyberte barvičky, které chcete použít. Pro výrobu jednoho střapce spotřebujete přesně jednu sadu bavlnky (jako na obrázku).

Krok 2

Vystřihněte si z kartonu obdélník o délce finálního střapce (můj střapec na obrázku má cca 5 cm). A teď pořádně omotejte (asi 50x, ale závisí na tom, jak moc silný střapec chcete).

Krok 3

Nyní potřebujete bavlnky sundat z kartonu tak, aby se střapec nezamotal :). Ustřihněte si delší kousek bavlnky, přehněte ji napůl a provlékněte mezi kartonem a namotanou bavlnkou. Konce provlékněte konce vzniklým okem a utáhněte. Nyní lze bavlnku z kartonu bezpečně sundat.

Krok 4

Vše navlékněte na tužku, pod kterou bavlnky několikrát obmotejte a pořádně utáhněte – vznikne tak vrchní část střapce. Poté tužku vytáhněte.

Krok 5

Nyní už stačí prostřihnout spodní část bavlnek a vznikne krásný střapec.

Krok 6

V dalším kroku připojte kovový kroužek na horní část střapce. Kroužek snadno otevřete pomocí kleští. Po provléknutí přes jednu z bavlnek kroužek kleštěmi opět scvakněte k sobě.

Krok 7

Na nylon navlečeme malé barevné korálky dle vkusu a nálady, konce zavážeme k sobě.

Krok 8

Na vzniklý korálkový řetízek navlečeme vytvořené střapce, můžeme připojit větší korálky a jiné ozdůbky dle libosti a hurá do víru velkoměsta!

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button