Recepty
K snídani jedině vydatnou kaši s banánem a skořicí
Vydatná kaše je nejlepším základem dne. Je levná, výživná a navíc si ji můžete udělat podle vlastní chuti a na spousty a spousty variací. Nápadov vám dnes také jednu přináší – zkuste si ji pro dnešní ráno dopřát s banánem a skořicí, zaručujeme vám, že se budete oblizovat!
Budeme potřebovat:
- 160g ovesných vloček
- 600ml mléka anebo sójového mléka
- 2 zralé banány
- 30g vločkových mandlí
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 2 lžíce máku
- Javorový sirup
A jak na to?
- Abychom udělali kaši, vložíme mléko a ovesné vločky do velkého hrnce a začneme vařit na středním ohni. Přidáme špetku soli.
- Vaříme 5-6 minut a to za stálého míchání, abychom měli hladkou a krémovou kaši s extra mlékem.
- Kaši odstavíme od zdroje tepla a servírujeme do misek.
- Oloupeme a nakrájíme banány.
- Na středním ohni opražíme mandle a to po dobu 3-4 minut.
- Do kaší rozmícháme skořici, mák a trochu javorového sirupu anebo med.
- Na povrch kaše dáme rozpustit banán a mandle a opět můžeme zalít trochou javorového sirupu anebo medu.
- Můžeme si pochutnávat!