Dům a zahradaRady a tipy

5 tipů pro rychlý a účinný úklid domu

Čištění nikdy nebylo tak rychlé a jednoduché – vše co musíte udělat je osvojit si těchto pár našich triků a tipů. Věříme, že vám tento článek bude do budoucna  velice užitečným!

Zbavte se skvrn na gauči

Smíchejte 1 polévkovou lžíci sody, 1/3 sklenice octa, trochu horké vody a jednu polévkovou lžíci pracího prášku. Prací prášek se dokáže vpít do postiženého místa a soda je ve výsledku zase zodpovědná za lesk a čistotu. Po nanesení směsi místo ještě jednou posypejte sodou a nechte působit několik hodin, poté podtlakujeme.

Čisté kohoutky

Chcete-li chromované věci zachovat co nejdéle, otírejte je pracidelně voskovým papírem. Čištění koupelny a hlavně kohoutků se vám tak opravdu ulehčí.

Jak na prach?

Před čištěním vždy namočte utěrku anebo mop do změkčovače – díky tomuto čištění se bude prach na nábytek chytat daleko méně a vy si tak do budoucna ještě ušetříte práci.

Leštění žehličky

Na dřevěnou desku rozprostřete pergamen a posypte jej solí. Zapnětě žehličku a nechte ji chvíli hřát, nakonec ji na minutu přeneste nad sůl, jako to vidíte na obrázku. Vaše žehlička se bude jenom blýskat!

Smyjte z houbičky mastnotu a špínu

Do plastové nádobky nalijte 2 šálky horké vody a přisypte 2 lžíce soli. Směs trochu promíchejte a necháte-li v ní houbu přes noc, ráno budete velice mile překvapeni!

 

 

 

 

 

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button