Recepty
6 receptů na osvěžující ovocnou Sangrii
Růžová Sangria
Ingredience
- 4 hrnky tmavého ovoce (borůvky, ostružiny)
- 2 hrnky jahod
- 2 hrnky malin
- 1 lžíce cukru (doporučujeme drcený třtinový cukr)
- 150 ml malinového likéru
- 1 lahev růžového vína
- 320 ml brusinkového džusu
Postup
- Ve džbánu nebo velké míse smíchejte kousky ovoce s cukrem.
- Vmíchejte malinový likér a nechte asi 1 hodinu odstát.
- Přidejte víno a džus. Před podáváním nechte vychladit, příp. podávejte s ledem.
Sangria s melounem a mátou
Ingredience
- 1/2 medového melounu (žlutého, můžete ho ale nahradit jiným druhem)
- 500 g nakrájených kousků vodního melounu (červeného, vypeckovaného)
- 500 g nakrájených kousků cantaloupe melounu (oranžového, vypeckovaného)
- 1 hrnek čerstvé máty
- 750 ml suchého bílého vína
- 1 litr zázvorové limonády
- kostky ledu
Postup
- Nachystejte si velkou mísu nebo džbán. Vydlabejte dužinu z medového melounu a dejte ji do džbánu.
- Přidejte kousky vodního melounu a cantaloupe melounu, mátu a víno.
- Promíchejte a dejte asi na 1 hodinu vychladit do lednice. Před podáváním vmíchejte zázvorovou limonádu a kostky ledu.
Prosecco Sangria
Ingredience
- 1 broskev
- 1 nektarinka
- 3 meruňky
- 240 ml broskvového nektaru
- 150 ml broskového likéru
- 750 ml chlazeného šumivého vína
Postup
- Nachystejte si velkou mísu nebo džbán a smíchejte v něm nakrájenou broskev, nektarinku a meruňky. Přidejte likér a nechte asi 1 hodinu zaležet.
- Vmíchejte šumivé víno a broskvový nektar. Pokud chcete, doslaďte třtinovým cukrem.
- Před podáváním dejte vychladit.
Bílá Sangria
Ingredience
- 100 g cukru (doporučujeme drcený třtinový)
- 120 ml koňaku
- 1 mango, nakrájené na kousky
- 1 broskev nebo nektarinka, nakrájená na kousky
- 2 jablka, nakrájená na kousky (pro barevný efekt doporučujeme 1 červené a 1 zelené jablko)
- 2 švestky, nakrájené na kousky
- 2 lahve suchého bílého vína
- kostky ledu
Postup
- Nachystejte si velkou mísu nebo džbán. V něm smíchejte koňak a cukr.
- Vmíchejte ovoce, důkladně promíchejte a přes noc dejte vychladit do lednice.
- Před podáváním vmíchejte vychlazené víno. Servírujte do sklenic s ledem.
Sangria s letním ovocem
Ingredience
- 6 hrnků nakrájených kousků ovoce (doporučujeme ananas, meruňky, mango a meloun)
- 1/4 hrnku plátků zázvoru
- 1 hrnek čerstvé máty nebo bazalky
- 120 ml pomerančového likéru
- 1 lahev suchého bílého vína
- 3 lžíce citronové šťávy
- kostky ledu
Postup
- Nachystejte si velkou mísu nebo džbán a dejte do něj ovoce, zázvor, mátu nebo bazalku a pomerančový likér.
- Vařečkou lehce pomačkejte ovoce, aby pustilo šťávu.
- Vmíchejte víno, citronovou šťávu, promíchejte a dejte alespoň na 1 hodinu vychladit do lednice.
- Podávejte ve sklenicích s ledem.
Mangová Sangria s malinami
Ingredience
- 1 mango, nakrájené na kousky
- 1 hrnek malin
- 3 lžíce malinového likéru
- 1 lahev růžového vína
- 1 litr perlivé vody
- kousky limetky a citronu
- kostky ledu
Postup
- Ve velké míse nebo džbánu smíchejte mango, maliny, malinový likér a růžové víno. Nechte alespoň 1 hodinu vychladit v lednici.
- Před podáváním vmíchejte vychlazenou perlivou vodu a kousky limetky a citronu. Nalévejte do sklenic s ledem.