5 oblíbených jídel, které byste si podle šéfkuchařů v restauraci objednávat neměli
Well-done steak
Renomovaný americký šéfkuchař Tony Bourdain říká, že když personál v kuchyni narazí na kus masa, které vypadá tak trochu po spotřební lhůtě, naloží s ním jenom dvěma možnými způsoby. Ano, tušíte správně, steak může být sice vyhozen, proč by vám ho ale nenaservírovali jako váš oblíbený well-done?
Ústřice
Ústřice byste si v žádném případě neměli objednávat, nejedná-li se o restauraci vyšších tříd anebo se specializací na mořské plody. Tato oblíbená pochoutka vám totiž může způsobit otravu a nepříjemné žaludeční stavy. Než-li zatoužíte po konzumaci ústřic, přesvědčete se nejdříve, že se jedná o vhodný podnik…
Pečivo
Ačkoliv se o tom příliš nemluví, v některých podnicích tomu je skutečně tak. Chléb, který nespotřebují hostí u vedlejšího stolu se může snadno dostat i na váš stůl… anebo na ten další, odmítnete-li ho i vy (což vám v případě některých podniků vřele doporučujeme).
Ledový salát
Všichni, kteří pracují v restauracích a barech vědí, že ledový salát je prostě tabu. Věřte tomu nebo ne, má to dobrý důvod – ledový salát je totiž pochoutkou nejenom pro vás, ale i pro všechny bakterii, které jsou v kuchyni přítomné a na ledovém salátu se také rády přiživí. Ledový salát vám prostě nedoporučujeme!
Ryby v pondělí
Podle šéfkuchaře Bourdeina většina restaurací nakupuje ryby zejména ve čtvrtek a pátek a jak víme, o víkendu jsou rybí trhy zavřené. Pro vás to tedy znamená to, že ryba v pondělí nebude tou nejlepší volbou…