1. Fantastický banánový dezert z máslových sušenek
Budeme potřebovat:
- 2 balení vanilkového pudinku
- 700 ml studeného mléka
- 1/3 šálku arašídového másla
- 240 ml smetany na šlehání
- 27 ks máslových sušenek
- 3 banány
- 60 g čokolády
- 2 šálky moučkového cukru
- 1/4 šálku másla
- 1 lžička vanilkové esence
- 2 lžíce mléka
Postup:
V malém množství mléka rozmícháme oba pudinkové prášky, zbytek mléka ohřejeme. Jakmile začne vřít, přidáme rozmíchané pudinkové prášky a arašídové máslo a uvaříme hustý pudink. Dále vyšleháme smetanu na šlehání do tuhé šlehačky a vařečkou ji přimícháme k pudinku. Připravíme si malou formu, dno vyložíme sušenkami, navrstvíme pudinkový krém, poklademe na kolečka nakrájené banány, znovu poklademe sušenky, navrstvíme zbývající krém, poklademe na kolečka nakrájené banány a uložíme poslední vrstvu sušenek. Na vrch navrstvíme čokoládový krém, který připravíme následovně:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a necháme ji mírně vychladnout. Přidáme moučkový cukr, máslo, vanilku a nakonec přilijeme mléko. Budeme míchat dokud nevznikne krémová hmota. Odložíme do ledničky a necháme ztuhnout. Pak můžete podávat.
2. Nepečený piškotový dort s banány
Budeme potřebovat :
- 1 bal. piškotů
- 1 bal. sladké smetany ke šlehání (33 %)
- 2 bal. zakysané smetany
- cukr podle chuti
- 2 ks banánů
- kakao na posypání
Postup :
Sladkou smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a přidáme zakysané smetany. Osladíme cukrem a to jen a jen podle vašich preferencí. Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno poklademe piškoty, navrstvíme krém, banány a takto postup opakujeme, dokud nedojdou všechny suroviny. Poprášíme kakaem a odložíme na celou noc do ledničky.
3. Nesmrtelný smetanový dezert za 5 minutek
Budeme potřebovat :
- 45 ks dlouhých děských pištkotů
- 1 kg zakysané smetany
- 250 g krytalového cukru
- 1 bal. vanilkovéhocukru
- 600 g ovoce podle chuti
- 250-500 ml smetany ke šlehání
Postup :
Zakysanou smetanu smícháme s krystalovým a vanilkovým cukrem. Připravíme si formu a na dno poklademe dlouhé dětské piškoty. Následně navrstvíme smetanu s cukrem, poklademe trochu ovoce a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Odložíme ledničky ztuhnout. Nejlepší je připravit tento dezert večer a pak ho nechat odpočívat celou noc v ledničce. Tehdy piškoty změknou a všechny chutě se dokonale propojí. Na talíři podáváme s vyšlehanou šlehačkou a ovocem.
4. Nepečené mraveniště s banánem
Budeme potřebovat :
- 600 g perníků v čokoládě nebo obyčejných piškotů
- 600 g zakysané smetany
- 100 g moučkového cukru
- 2 ks banánů
- mleté vlašské oříšky
- kokos
- čokoláda na ozdobu
Postup :
V misce smícháme zakysanou smetanu s cukrem a pořádně ušleháme metličkou. Nejdříve poklademe na polovinu ukrojené perníky rovnou na tác. Perníky namočíme do zakysané smetany. Mezery mezi jednotlivými perníčky vyplníme smetanou. Posypeme kokosem a mletými oříšky. Poklademe na kolečka nakrájené banány, znovu poklademe perníky nebo piškoty namočené do smetany, znovu vyplníme mezery smetanou a takto postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Povrch posypeme strouhanou čokoládou a odložíme do lednice nejlépe na celou noc.
5. Dvoubarevné řezy
Budeme potřebovat :
- 1 bal. bebe sušenek – mléčné
- 1 bal. bebe sušenek – kakaové
- 1 bal. vanilkového pudinku
- 250 ml mléka
- 125 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 250 g měkkého tvarohu
Postup :
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem utřeme do pěny, vmícháme tvaroh a vychladlý pudink. Takto připravenou hmotou spojujeme střídavě s kakaovými a mléčnými sušenkami. Nakonec natřeme zbytek této hmoty. Potřeme i stěny dezertu. Dáme do ledničky na celou noc a druhý den krájíme šikmým řezem.