Recepty

Úžasně nadýchaná mandlová rolka s jablky

Ingredience:

  • 1000g jablek
  • 15g želatiny
  • 5 vajec
  • 225ml vody
  • 110g medu pro těsto a 7g pro náplň
  • 140g loupaných mandlí
  • špetka soli

A jak na to?

  1. Oloupeme jablka, nakrájíme na malé kousky a necháme je péct v mikrovlnné troubě po dobu pěti minut. Nyní položíme želatinu na pánev a nalijeme na ni studenou vodu. Želatinu s vodou přivedeme k varu a poté ji necháme ochladit na pokojovou teplotu. Smícháme pečená jablka se želatinou v mixéru spolu s medem a třemi vejci a vytvoříme pastu, abychom získali hladké těsto.
  2. Směs necháme chladit alespoň po dobu jedné hodiny. Nyní necháme rozemlít mandle pomocí mlýnku na kávu, oddělíme pět vaječných žloutků – ty pak smícháme s medem a mandlemi a vytvoříme „mandlovou mouku“. Bílky pak zkombinujeme se špetkou soli a přidáme je do chlazené pasty. Vše pečlivě promícháme a nyní bychom měli mít hladké těsto.
  3. Troubu předehřejeme na 190° C. Na plech naneseme pečící papír a na něj pak nalijeme naše těsto. Pečeme po dobu 10 až 12 minut do růžova a po uplynutí této doby plech vyndáme a opatrně oddělíme pečící papír. Na podlouhlé těsto naneseme náplň, namazané těsto zabalíme do rolky a tu pak vložíme do ledničky.
  4. Po 2 hodinách můžeme podávat!

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button