Recepty
Úžasně nadýchaná mandlová rolka s jablky
Ingredience:
- 1000g jablek
- 15g želatiny
- 5 vajec
- 225ml vody
- 110g medu pro těsto a 7g pro náplň
- 140g loupaných mandlí
- špetka soli
A jak na to?
- Oloupeme jablka, nakrájíme na malé kousky a necháme je péct v mikrovlnné troubě po dobu pěti minut. Nyní položíme želatinu na pánev a nalijeme na ni studenou vodu. Želatinu s vodou přivedeme k varu a poté ji necháme ochladit na pokojovou teplotu. Smícháme pečená jablka se želatinou v mixéru spolu s medem a třemi vejci a vytvoříme pastu, abychom získali hladké těsto.
- Směs necháme chladit alespoň po dobu jedné hodiny. Nyní necháme rozemlít mandle pomocí mlýnku na kávu, oddělíme pět vaječných žloutků – ty pak smícháme s medem a mandlemi a vytvoříme „mandlovou mouku“. Bílky pak zkombinujeme se špetkou soli a přidáme je do chlazené pasty. Vše pečlivě promícháme a nyní bychom měli mít hladké těsto.
- Troubu předehřejeme na 190° C. Na plech naneseme pečící papír a na něj pak nalijeme naše těsto. Pečeme po dobu 10 až 12 minut do růžova a po uplynutí této doby plech vyndáme a opatrně oddělíme pečící papír. Na podlouhlé těsto naneseme náplň, namazané těsto zabalíme do rolky a tu pak vložíme do ledničky.
- Po 2 hodinách můžeme podávat!