Recepty
Rychlovka z trouby: Sýrovo-slaninové zapečené brambory
Proč se trápit s dlouhou přípravou složité večeře, když si můžete kvalitní a rychlé jídlo upéct v mžiku?
Ingredience
- 3 velké brambory
- 6 plátků opečené, osušené a nasekané slaniny
- 2 lžíce omastku ze slaniny, nebo olivového oleje
- 2 hrnky strouhaného sýru cheddar
- 4 jarní cibulky, nasekané
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Plech vysteleme pečícím papírem a potřeme omastkem ze slaniny. Pokud chceme ušetřit pár kalorií, použijeme například olivový olej.
- Brambory omyjeme a nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky.
- Bramborové plátky dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut a poté důkladně slijeme. Nechceme, aby byly brambory úplně uvařené, či dokonce rozvařené. Musí držet pohromadě.
- Brambory skládáme na plech tak, aby se každá kouskem ležela na druhé. brambory poté potřeme zbývajícím omastkem, či olejem dle chuti.
- Posypeme sýrem, solí a pepřem. Navrch nasypeme nasekanou a opečenou slaninu.
- Pečeme 15 minut. Pokud chceme, můžeme na poslední dvě minuty zapnout funkci grilu, aby brambory získaly extra křupavost.
- Dozdobíme sekanou cibulkou.