Spolupráce

Podle čeho vybrat vhodnou přepravku na maso?

Každý, kdo pracuje v potravinářském průmyslu, ví, že přeprava zboží, které rychle podléhá zkáze, se řídí patřičnými zákony a hygienickými normami. Důležité je nejen zajistit vhodné podmínky během celé přepravy, ale také používat vhodné obaly či přepravní boxy.

Nároky na přepravní boxy

Pro přepravu jakýchkoli potravin je potřeba volit takové přepravní boxy či kontejnery, které nejen zaručí bezpečnost a hygienické podmínky pro přepravu potraviny, ale také umožňují snadnou manipulaci během nakládání a vykládání. Pokud využíváte přepravky na maso, musí být čisté a hygienicky nezávadné.

Přepravka na maso bývá nádoba nejčastěji z nerezové oceli či plastu. Pokud je potřeba přepravky velkoobjemové, většinou se vyrábějí z nerezové oceli, pro přepravu menšího objemu je ideální využít přepravky plastové.

Výhody plastových přepravek

Plastové přepravky nabízejí celou řadu výhod. Mezi ty nejvýznamnější patří stálé zachování čistoty, nižší hmotnost, dobré vlastnosti mechanické nebo nízké výrobní náklady.

Pro výrobu současných a moderních přepravek na maso se používá odolný plast, který se snadno čistí. Silné stěny umožňují zachovat tvar přepravky během cesty. Přepravky jsou navrhovány tak, aby byly stohovatelné, díky čemuž se šetří i místo během skladování. Snadné přemísťování během přepravy umožňuje i ideální konstrukce dna a stěn a velkou výhodou jsou také ergonomicky tvarované úchyty.

Na koho se obrátit?

Specialistou v oboru je společnost Schoeller Allibert, která nabízí přepravky na maso Maximeat ve standardním rozměru 800 x 600 x 200 mm. Díky jednotným rozměrům lze přepravky velmi snadno stohovat. Výhodou je i nižší hmotnost, oproti přepravkám z nerezové oceli. Poškozené či zničené přepravky je možné velmi snadno využít pro recyklaci. Díky výhodné ceně lze přepravky kdykoli dokoupit. Přepravky jsou určené pouze pro podnikatele a živnostníky, nikoli pro B2C sektor a využít je lze pro přepravu syrového nebo vakuově baleného masa.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button