Luxusní zapečené těstoviny s žampiony, sýrem a hovězím
Ingredience
- 500 g penne těstovin
- 500 g libového hovězího masa
- 350 g krájených žampionů
- 4 hrnky špenátu
- 2 cstroužky česneku, nadrcené
- 1-2 velké cibule, na jemno nasekané
- 1 1/4 hrnku + 2 lžíce smetany
- 2/3 hrnku strouhaného Parmazánu
- 1/3 hrnku Nivy, nastrouhané + trochu na posypaní
- 4 lžíce olivového oleje
- špetka mletého muškátového oříšku
- sůl a pepř na dochucení
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Zapékací mísu o velikosti 22 x 33 cm vymažte olejem.
Přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou a uvařte v něm těstoviny dle instrukcí na sáčku.
Vezměte maso, osolte a opepřete jej. Na pánvi rozehřejte olivový olej.
Položte na pánev a restujte z obou stran dohromady přibližně 5 až 6 minut. Maso nesmí být vysušené. Dejte jej stranou.
Ve stejné pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a restujte cibuli do zesklovatění. Přidejte žampiony a česnek, občas promíchejte.
Okořeňte solí a pepřem a přidejte 2 lžíce smetany. Vařte do zahuštění a poté dejte směs stranou. Na pánev přidejte špenát společně se lžící olivového oleje. Zakryjte poklicí a 5 až 7 minut duste.
Do malého rendlíku nalijte 1 1/4 hrnku smetany a přiveďte k varu. Přidejte parmazán a nivu a nechte je rozpustit. Přidejte špetku muškátového oříšku. Vařte přibližně 10 minut do zhoustnutí.
Poté přidejte žampionovou směs, nakrájejte maso na kousky a přidejte je do směsi. Zamíchejte a přilijte sýrovou omáčku a nasypte těstoviny.
Vše dobře promíchejte a nalijte do zapékací mísy. Posypte trochou strouhané nivy a pečte 20 minut, nebo dokud se niva nerozteče.
Vyndejte z trouby a nechte 5 minut chladnout.