Recepty

Luxusní zapečené těstoviny s žampiony, sýrem a hovězím

Ingredience

  • 500 g penne těstovin
  • 500 g libového hovězího masa
  • 350 g krájených žampionů
  • 4 hrnky špenátu
  • 2 cstroužky česneku, nadrcené
  • 1-2 velké cibule, na jemno nasekané
  • 1 1/4 hrnku + 2 lžíce smetany
  • 2/3 hrnku strouhaného Parmazánu
  • 1/3 hrnku Nivy, nastrouhané + trochu na posypaní
  • 4 lžíce olivového oleje
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • sůl a pepř na dochucení

iStock_000019477564_Small

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Zapékací mísu o velikosti 22 x 33 cm vymažte olejem.

2

Přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou a uvařte v něm těstoviny dle instrukcí na sáčku.

3

Vezměte maso, osolte a opepřete jej. Na pánvi rozehřejte olivový olej.

4

Položte na pánev a restujte z obou stran dohromady přibližně 5 až 6 minut. Maso nesmí být vysušené. Dejte jej stranou.

5

Ve stejné pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a restujte cibuli do zesklovatění. Přidejte žampiony a česnek, občas promíchejte.

6

Okořeňte solí a pepřem a přidejte 2 lžíce smetany. Vařte do zahuštění a poté dejte směs stranou. Na pánev přidejte špenát společně se lžící olivového oleje. Zakryjte poklicí a 5 až 7 minut duste.

7

Do malého rendlíku nalijte 1 1/4 hrnku smetany a přiveďte k varu. Přidejte parmazán a nivu a nechte je rozpustit. Přidejte špetku muškátového oříšku. Vařte přibližně 10 minut do zhoustnutí.

8

Poté přidejte žampionovou směs, nakrájejte maso na kousky a přidejte je do směsi. Zamíchejte a přilijte sýrovou omáčku a nasypte těstoviny.

9

Vše dobře promíchejte a nalijte do zapékací mísy. Posypte trochou strouhané nivy a pečte 20 minut, nebo dokud se niva nerozteče.

10

Vyndejte z trouby a nechte 5 minut chladnout.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button