Recepty
Vejce Benedikt jsou nejlepší nedělní snídaní
Budeme potřebovat:
- 2 vejce
- 2 plátky chleba
- 1 lžičku octa
- sůl
A jak na to?
- Nejprve z plátků chleba učiníme kolečka a to jednoduše pomocí hrnku. Odstraníme přebytečný chléb a kolečka z obou stran namažeme máslem.
- Umyjeme a rozklepneme vajíčka. Dáváme si však pozor, aby žloutky zůstaly neporušené.
- Na sporáku přivedeme k varu trochu vody. Přidáme sůl a lžíci octa.
- Jakmile se voda vaří, můžeme do ní pomalu vlít naše vejce. Jakmile vajíčka sejdou úplně ke dnu, můžeme začít jemně míchat, aby byly žloutky co nejvíce vodnaté.
- Vaříme a mícháme dalších 5 minut, dokud nedostaneme krémovou strukturu.
- Odstavíme katsrol, vyjmeme vajíčka s pomocí lžíce a naneseme je namazaná kolečka chleba.
- Přidáme slaninu, sýr anebo kečup podle chuti a můžeme si pochutnávat!