Recepty
Krémový, opravdu čokoládový domácí puding + videorecept
Ingredience
- 2 hrnky plnotučného mléka
- 40 ml 40 % smetany
- 50 g hořké čokolády, nakrájené na kousky
- 1 lžíce rýžové mouky
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky vanilkové extraktu
- 1/2 hrnku krupicového cukru
Postup
- Smíchejte mouku, škrob, kakao, sůl a cukr v menším rendlíku. Přidejte mléko a míchejte, dokud není vše jednotné.
- Přendejte rendlík na plotnu a za stálého míchání zahřívejte na středním plameni. Směs začne pomalu houstnout a vařit.
- Jakmile začne směs bublat, přidejte na kousky nakrájenou čokoládu a smetanu.
- Jakmile se čokoláda rozpustí, odstrante rendlík z plotny a vmíchejte vanilkový extrakt.
- Nalijte puding do skleniček, či misek a dejte do ledničky do té doby, než budete servírovat.