Recepty
Cibulové kroužky v pivním těstíčku – bez tuku a smažení
Ingredience
- 2 polévkové lžíce řepkového oleje
- 1/4 hrnku hladké mouky
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 hrnku piva
- 1 hrnek jemné kukuřičné mouky
- 1 velká cibule, nakrájená na kroužky o tloušťce 1 cm
- řepkový nebo olivový olej na potření plechu
Česnekovo papriková aioli omáčka
- 1 stroužek třeného česneku
- špetka soli
- 1/3 hrnku nízkotučné majonézy
- 1/4 hrnku nakrájených červených paprik (nejlépe předem opečených)
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C. Velký plech potřete olejem.
- V míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, sušený česnek, pepř a sůl. Přidejte pivo a důkladně promíchejte.
- Do mělké mísy (použijte např. polévkový talíř) dejte kukuřičnou mouku. Přichystejte si jednotlivé cibulové kroužky a obalte je v těstě. Přebytečné těsto nechte odkapat a poté obalte v kukuřičné mouce.
- Kroužky naskládejte vedle sebe do přichystaného plechu. Mírně je pokapejte olejem a pečte v předehřáté troubě, dokud nebudou hnědé, asi 12 minut. Obraťte kroužky, znovu pokapejte olejem a pečte dohněda, dokud nejsou kroužky křupavé (asi 10 – 12 minut).
- Na přípravu aioli omáčky: rozetřete česnek a smíchejte ho se solí. V míse ho smíchejte s majonézou a paprikou. Podávejte s cibulovými kroužky jako dip.