Recepty
3x dietní saláty ideální pro pozdní večeři
Zdravé jídlo nemusí být vždy bez chuti anebo nedobré. Je-li zdravá strava připravena správně a s vhodným kořením, může se dokonce stát vaším oblíbeným jídlem a vy ji tak můžete zařadit do svého denního jídelníčku. Naše dnešní recepty jsou toho důkazem, tyto saláty jsou přesně to pravé pro lehkou a zdravou pozdní večeři. Přejeme vám dobrou chuť!
Bylinkový salát s uzenou makrelou
Budeme potřebovat:
- 300g plátkové uzené makrely
- 1 nakrájenou okurku
- 1 nakrájenou červenou cibuli
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 lžíci jablečného octa
- 1 lžíci hořčice
- Sůl
A jak na to?
- Nejprve smícháme olivový olej, jablečný ocet a hořčici do jedné směsi.
- Přidáme bylinky, červenou řepu, cibuli a nakrájenou okurku.
- Ochutíme solí a uspořádáme salát na talíř.
- Na vrch patří uzená makrela.
- Podává nejlépe s celozrnným pečivem!
Svěží salát s ředkvičkami a vajíčkem
Budeme potřebovat:
- 400g ředkviček
- 1 okurku
- Malé množství kopru
- 1 vejce
- 100g zakysané smetany
- Mletý pepř
- Sůl
A jak na to?
- Uvaříme vejce natvrdo a necháme ho postupně vychladnout.
- Vychladlé vejce nakrájíme na co nejmenší kousky.
- Nakrájíme ředkvičky, okurky a kopr.
- Ochutíme salát solí a pepřem a přidáme zakysanou smetanu.
- Smícháme vše dohromady a salát je hotový!
Italský salát
Budeme potřebovat:
- 400g cizrny
- 1/4 šálku pesta
- 1 šálek cherry rajčátek
- 1/4 šálku nakrájené mozzarelly
- 2 lžíce nasekané bazalky
- Sůl a pepř
A jak na to?
- V jedné míse opatrně promícháme cizrnu, pesto, cherry rajčata a mozzarellu.
- Ochutíme solí a pepřem a čerstvou bazalkou.
- Můžeme podávat!