Krásná, zajímavá a výborná mramorová plněná vejce
Tato varianta je ozvláštněná použitím potravinářského barviva, ale samozřejmě se plnohodnotně obejde bez něj. Osobně když je dělám pro sebe, tak je nebarvím, ale při oslavách se barevná varianta velmi líbí.
Tipy:
1. Výborné je i když nahradíte majonézu nebo jen část třeba smetanovým sýrem nebo zakysanou smetanou.
2. Můžete přidat různé čerstvé posekané bylinky, např. pažitku, petržel.
3. Můžete přiostřit špetkou chilli
4. Pokud máte rádi masovější varianty, přidejte do směsi trochu drobně pokrájené osmahnuté slaniny, nebo ji nasypte na krém.
Potřebujeme
- Vejce
- Majonézu
- Horčici (dijonskou)
- Česnek (já nejraději používám sušený)
- Sůl
- Pepř
- Papriku
Postup
Krok 1.
Vejce uvařte natvrdo a nechte vychladnout.
Krok 2.
V míse rozmíchejte potravinářské barvivo (pokud chcete více barev, prostě použijte více misek), vajíčka nakřápněte a nechte v obarvené vodě louhovat asi 30 minut.
Krok 3.
Vajíčka opláchněte, oloupejte a pokrájejte na poloviny. Žloutky dejte stranou do misky.
Krok 4.
Ke žloutkům přidejte majonézu, horčici, sůl, pepř a papriku podle chuti. I nyní můžete přidat barvivo, pokud chcete mít barevný i krém. Vše smíchejte (můžete i vyšlehat pro ještě jemnější konzistenci) a za pomoci lžiček nebo zdobícího sáčku vajíčka naplňte. Do podávání udržujte v chladu.