DárkyRady a tipy

Tipy, jak vybrat správný dárek pod stromeček pro své blízké

Vánoce se blíží a pro někoho je tento sváteční čas nejkrásnějším obdobím roku a pro někoho se stane nejhorším časem v roce. Častým důvodem stresu bývá výběr dárků. Někdo to považuje za otázku financí, ale ono to vůbec není o tom. Stačí být trochu kreativní a obdarovaného alespoň trochu znát. Pak už jen trochu zapřemýšlet. Naše tipy vám jistě budou skvělou inspirací.

Dárek originálně zabalte

Kupujete mamince nebo manželce každý rok stejný parfém nebo další vydání knihy oblíbeného autora? Víte, že tímto dárkem nic nepokazíte, ale chcete ho trochu učinit zvláštním. Zkuste místo obvyklé dárkové tašky dárek originálně zabalit. Buďte kreativní a pusťte uzdu fantazii. Nápis na jmenovce vyměňte za jednoduchou hádanku a hádání jmen u rozbalování dárků pod vánočním stromečkem bude příjemným zpestřením.

Udělejte si seznam

Sepište si seznam oblíbených věcí a činností obdarovaného. Seznam zabere dvě minuty a uvidíte, že při pohledu na něj vás za okamžik dárek napadne. Je vášnivý řidič? Nechte mu v mototechně udělat dárkový balíček z doplňků do auta. Pije ráda víno? Roční předplatné do vinotéky je ideální. Chodí rád do kina nebo do divadla? Většina kulturních zařízení také umožňuje předplatné na libovolnou dobu.

Podívejte se na minulost

Měl váš blízký v dětství oblíbeného zvířecího mazlíčka? Nechte vyrobit fotografii ve vkusném rámečku. Milovala v dětství gumové medvídky? Kupte celou krabici. Absolvoval nedávno vysokou školu? Nechte zarámovat diplom. Inspirace v minulosti může být obrovská.

Zeptejte se sami sebe, co tato osoba potřebuje

Zamyslete se, vžijte se kůže obdarovaných. Buďte empatičtí. Existují hromady produktů, které pomáhají lidem lépe pracovat s jejich životem. Dárkové poukazy či adrenalinové zážitky mohou být to pravé.

Buďte dobročinní

Má tato osoba opravdu vše a sama by se rozdala? Obdarujte jejím jménem některou z charit. Vlastní nějaká opuštěná zvířata? Nakupte jejím jménem žrádlo pro psy a odvezte do útulku. Pracuje s opuštěnými dětmi? Pomozte jí udělat jim krásné Vánoce. Naleznout správnou charitu nebude žádný problém.

Zkuste k dárku dát i kousek sebe. Malou kytičku z papíru, pomalovaný kamínek nebo ručně vyrobené malé mýdlo. Tak učiníte dárek osobnější.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button