Podívejte se, na co všechno se dá použít lak od okurek
Nakládané okurky jsou skvělé, ale co se zbylým lakem? V žádném případě jej nevylévejte. Obsahuje sůl, cukr, ocet, někdy česnek a cibuli a celou řadu koření (kopr, hřebíček, kurkuma).
Okurkový lak nabízí celou řadu výhod. Podívejte se, kde všude jej můžete využít.
Prostředek proti pálení žáhy
Pokud sníte něco pikantního, může se dostavit pálení žáhy. Tento nepříjemný pocit asi každý z nás zná. Lak od okurek může proti pálení žáhy pomoci a to díky octu, který je v něm obsažen. Podpoří produkci více přirozených antiacid, která vyrovnávají kyselost v těle.
Pomáhá zklidnit svaly
Slyšeli jste něco o elektrolytech? Jsou to stopové prvky, které pomáhají udržovat naše synapse v případech, kdy se potíme. Zabraňují vzniku křečí v těle. Okurková šťáva některé elektrolyty obsahuje, patří mezi ně například sodík či draslík.
Pomocník v kuchyni
Pokud používáte měděné nádobí, kyselina octová vám pomůže navrátit mu čistotu a lesk.
Zahradní hnojivo
Okurková voda je skvělé hnojivo pro rozmnožování rostlin.
Ochutí vaši zeleninu
Pokud vám zbyl okurkový lak, vezměte z lednice mrkev, brokolici a červenou cibuli a vše to naložte do laku na jedno noc. Druhý den budete mile překvapeni.