Třívrstvé dýňovo smetanové řezy
Ingredience
Korpus
- 1 a 1/2 hrnku drcených sušenek (grahamových nebo světlých, např. Bebe)
- 1/4 hrnku rozpuštěného másla
Náplň
- 900 g smetanového sýra (např. žervé nebo Philadelphia) – náplň bude opravdu smetanová
- 1 a 1/2 hrnku cukru krystal (můžete použít třtinový cukr)
- 4 vejce
- 225 g dýňového pyré (kupované nebo povařená a rozmixovaná dýně)
- 2 lžičky dýňového koření (směs skořice, hřebíčku, zázvoru, muškátového a nového koření) – stačí použít mletá skořice
Zdobení
- šlehačka
- dýňové koření
Postup
Dejte předehřát troubu na 150 °C. Vyložte plech (o rozměrech asi 23 x 33 cm) pečicím papírem včetně vnitřních stěn.
V míse smíchejte nadrcené sušenky a rozpuštěné máslo. Tuto směs na korpus prsty natlačte na dno a stěny plechu. Dejte stranou.
Připravte náplň. Pomocí mixeru na nižší výkon smíchejte smetanový sýr a cukr. Po jednom přidávejte vejce a stále míchejte.
Polovinu směsi na náplň rovnoměrně rozetřete na korpusový základ.
Do zbývající poloviny náplně přidejte dýňové pyré a koření. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Opatrně ho rozetřete na smetanovou vrstvu.
Pečte v předehřáté troubě 50 minut. Poté vypněte troubu a nechte dort pomalu vychladnout pootevřenými dvířky trouby, asi 1 hodinu.
Před krájením nechte zchladit a ztuhnout v lednici alespoň po dobu 3 hodin.
Podávejte s porcí ušlehané šlehačky a posypané skořicí nebo jiným kořením.