Rady a tipy

6 jídel, které do pomalého hrnce nepatří!

Všichni se jistě shodneme na tom, že tzv. pomalé hrnce jsou skvělým vynálezem – jen díky nim můžeme získat dokonalou zeleninovou anebo masovou směs. Přesto bychom ho ale neměli používat úplně na všechno, přesněji řečeno některé potraviny do pomalého hrnce nepatří vůbec! Právě proto jsme pro vás dnes připravili deset potravin, které se v pomalém hrnci mohou stát opravdovou katastrofou a které byste v něm opravdu vařit neměli!

Mléčné výrobky

Přidáním mléka, smetany anebo jogurtu lepší pokrm nezískáte – ba naopak. Mléko se srazí a smetana ztratí svou vláčnost, původní záměr je tedy tatam…

Kuskus

Ani kuskus není do pomalého hrnce vhodný. Nejlepší je vařit jej odděleně a do směsi ho přidat až ke konci vaření, jinak ztratíte veškeré živiny z něj a z jinak výborné přílohy se stane nedobrá „haše“.

Rýže

Nedostatečně uvařená obilovina není nic dobrého – a právě pomalý hrnec bývá časná příčina tohoto jevu. Její příprava je rychlá, tak proč ji neudělat zvlášť na pánvi anebo v hrnci jiném?

Těstoviny

Přestože Pinterst a jiné stránky pějí na těstoviny vařené v pomalém hrnci ódy, kuchaři mají jasno – nedělejte to! Ve výsledky budou vaše těstoviny tvrdé anebo naopak převařené…

Kuřecí prsa

Kuřecí prsa jsou výborná grilovaná, smažená, s omáčkou… tak proč je „házet“ do již zmíněného pomalého hrnce? Kuře bude vyschlé a tuhé a váš veškerý zážitek z jídla bude zklamáním…

Mořské plody

Mušle, krevety, losos, ryby… tady se od pomalého hrnce držte skutečně daleko – hrozí vám totiž potíže s trávením!

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button