Opravdu šťavnatá kuřecí prsa plněná česnekovým máslem
Ingredience
- 6 kuřecích prsou bez kosti a kůže
- 1 hrnek hladké mouky
- 3/4 hrnku strouhanky
- 1/2 hrnku změklého másla
- 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
- 1/4 hrnku nasekané petrželky
- 3 vejce, rozšlehané
- 2 stroužky česneku, nadrcené
- šťáva z jednoho citrónu
- olej na smažení
- sůl a pepř na dochucení
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C.
V míse rozšlehejte máslo, petržel, česnek, sůl, pepř a citrónovou šťávu.
Natvarujte máslo do válečku, zabalte do potravinové folie a dejte do lednice ztuhnout.
Kuřecí prsa naklepejte na tenko, zabalte do nich kousek másla a přeložte na půl tak, aby máslo nemohlo ven. Ideální je použití párátek na zavření.
Na pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje. Mezitím si nachystejte mísu s moukou, mísu s vejci a strouhanku s parmazánem ve třetí misce.
Každou kuřecí kapsu namočte do mouky, poté vajíčka a nakonec do strouhanky se sýrem.
Obalené kuřecí kapsy opékejte na pánvi z obou stran dozlatova.
Z pánve je přemístěte na talíř s papírovou utěrkou. Poté přendejte všechny kapsy do do zapékací nádoby a pečte přibližně 15 až 18 minut.
Vyndejte z trouby a podávejte s bramborovou kaší a zeleninou.