Recepty

Mrkvová roláda se skořicovým mascarpone krémem

Ingredience

Korpus

  • 3 vajíčka
  • 135 g krupicového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžičky slunečnicového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 hrnky strouhané mrkve
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžičky mleté zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku

Krém

  • 240 ml 40 % smetany
  • 250 g Mascarpone pokojové teploty
  • 1/2 lžičky skořice
  • 60 g cukru moučka
  • 1 lžička vanilkového extraktu

972000182IMG_6629detail1

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte olejem obdélníkovou formu o velikosti 30 x 40 cm a vyložte pečicím papírem.
  2. V míse smícháme vejce, cukr, sůl a vanilkový extrakt. Šleháme, dokud nebude směs nadýchaná a světle žlutá. Přidáme olej, mrkev a citronovou šťávu a dostatečně promícháme.
  3. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici, zázvor a muškátový oříšek a přesejte směs do první mísy. Pokud bude směs příliš tekutá, můžete přidat trochu mouky.
  4. Nalijte těsto do formy a rovnoměrně ho rozprostřete.
  5. Pečte 15 minut. Nachystejte si čistou utěrku, kterou pořádně posypte moučkovým cukrem. Překlopte korpus z formy na ručník, opatrně sloupněte pečicí papír.
  6. Povrch korpusu také posypejte cukrem. Pomocí utěrky srolujte horký korpus podélně a nechte takto úplně vychladnout.
  7. V jedné míse vyšlehejte smetanu, v druhé mascarpone se skořicí,cukrem a vanilkovým extraktem. Obsah z obou misek smíchejte dohromady.
  8. Rozviňte korpus, natřete krémem a znovu srolujte. Před podáváním posypejte vršek rolády trochou moučkového cukru.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button