Recepty
Mrkvová roláda se skořicovým mascarpone krémem
Ingredience
Korpus
- 3 vajíčka
- 135 g krupicového cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžičky slunečnicového oleje
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 hrnky strouhané mrkve
- 100 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžičky mleté zázvoru
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
Krém
- 240 ml 40 % smetany
- 250 g Mascarpone pokojové teploty
- 1/2 lžičky skořice
- 60 g cukru moučka
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte olejem obdélníkovou formu o velikosti 30 x 40 cm a vyložte pečicím papírem.
- V míse smícháme vejce, cukr, sůl a vanilkový extrakt. Šleháme, dokud nebude směs nadýchaná a světle žlutá. Přidáme olej, mrkev a citronovou šťávu a dostatečně promícháme.
- Smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici, zázvor a muškátový oříšek a přesejte směs do první mísy. Pokud bude směs příliš tekutá, můžete přidat trochu mouky.
- Nalijte těsto do formy a rovnoměrně ho rozprostřete.
- Pečte 15 minut. Nachystejte si čistou utěrku, kterou pořádně posypte moučkovým cukrem. Překlopte korpus z formy na ručník, opatrně sloupněte pečicí papír.
- Povrch korpusu také posypejte cukrem. Pomocí utěrky srolujte horký korpus podélně a nechte takto úplně vychladnout.
- V jedné míse vyšlehejte smetanu, v druhé mascarpone se skořicí,cukrem a vanilkovým extraktem. Obsah z obou misek smíchejte dohromady.
- Rozviňte korpus, natřete krémem a znovu srolujte. Před podáváním posypejte vršek rolády trochou moučkového cukru.