Nezařazené
Italská klasika, kterou musíte zkusit
Ingredience:
- 1kg kuřecího masa
- 1 celer
- 1 mrkev
- 100g másla
- 200ml suchého bílého vína
- 200g rýže na rizoto
- 50g parmezánu
- sůl a pepř podle chuti
A jak na to?
- Nakrájíme kuřecí stehna a prsa, ale uschováme si kosti. Ty pak dáme spolu s nakrájeným celerem, mrkví a cibulkou do vhodně velkého hrnce, přidáme sůl a pepř a 1.5 vody a můžeme vařit při nízké teplotě a to zhruba po dobu půl hodiny. Po uplynutí této vody z hrnce přelijeme 500ml do hrnce, ve kterém nyní započneme vařit rýži.
- Na pánev dáme nejprve osmažit cibulku a chvíli na to přidáme i kuřecí kousky, které opečene do zlatohněda a pak je spolu s vínem povaříme po dobu patnácti minut a odpaříme kapalinu.
- Přidáme na pánev téměř hotovou rýži a vaříme asi 2 minuty za stálého míchání, dokud není průsvitná. Přidáme dostatek našeho vývaru, abychom rýži zvláčnili a znovu vaříme a mícháme.
- Asi za dvacet minut je naše rizoto připravené. Za tepla na něj ještě stihneme dát trochu másla a parmezán. Nechte jej vychladnout asi 5 minut a můžete podávat.
- Dobrou chuť!