Recepty

30 minutové lasagne z pánve

Lasagne jsou tradiční italský pokrm, který jistě touží většina z nás alespoň jednou okusit a většina z nás to tak také učiní! Tyto italské masové těstoviny mají sice svou klasickou nepřekonanou podobu, ale existují i stejně chutné varianty, které si nežádají tolik času a které zvládnete jako rychlou večeři – ale přitom si velice pochutnáte. Přinášíme vám výborný recept na rychlé lasagne, u kterých jedna porce opravdu stačit nebude. Dobrou chuť!

Budeme potřebovat:

  • 225g masa
  • 2 šálky nakrájené cibule
  • 225g smažené vepřové anebo krůtí klobásy
  • farfalle
  • 1 velké rajče
  • 1 šálek rajčatového protlaku
  • 2 šálky vody
  • 1/2 lžičky soli nebo podle chuti
  • 1/2 lžičky pepře anebo dle chuti
  • 350h strouhaného sýru mozzarella
  • libovolný rostlinný olej

A jak na to?

  1. Na pánvi nejprve osmahneme cibulku a maso. Přidáme česnek a za dobu neustálého míchání ho také osmažíme. Dále přidáme předsmažené klobásy a opatrně přisypeme také farfalle.
  2. Oloupeme a rozmačkáme rajče a rozložíme je na povrch pánve.
  3. Rozpustíme rajský protlak ve vodě a nalijeme výslednou směs na pánev.
  4. Posypeme pepřem a solí a vše řádně promícháme.
  5. Přikryjeme vše poklicí a dusíme lasagne asi po dobu patnácti minut. Držíme víko zavřené, ale občas pánví zahýbáme, aby se lasagne nezačaly lepit na pánvi.
  6. Za patnáct minut pánev odstavíme a za čerstva na ni nastrouháme sýr. Důkladně promícháme.
  7. Nasypeme znovu trochu mozzarelly na horní část lasagní, ale tentokrát nemícháme. Dáme pánev znovu na sporák a vaříme asi po dobu čtyř minut, dokud se sýr neroztaví a lasagne nedostanou zlatavou barvu.
  8. Nechte si chutnat!

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button