Recepty

Čokoládové kostky s mořskou solí ze 4 ingrediencí

Ingredience

  • 2 hrnky nasekané tmavé čokolády
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky mořské soli

Postup

1. Připravíme si čtvercovou zapékací misku a vyplníme ji hliníkovou fólií nebo pečícím papírem.

2. Ve středně velkém hrnci rozpustíme čokoládu a spojíme ji s kondenzovaným mlékem. Mícháme dokud vše není rozpuštěné a hladké.

3. Přimícháme vanilkový extrakt a sůl.

4. Směs nalijeme do pekáče a dáme chladnout minimálně na 2 hodiny.

5. Po vychladnutí nakrájíme na malé kostky a podáváme.

Tipy: 

  • Na chladnoucí směs můžeme nasypat mořskou sůl. Vznikne nám tak chuťově výraznější kombinace.
  • Nebo můžeme do směsi přimíchat i oříšky. Hodí se kešu, pistácie nebo třeba mandle.

28655x400

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button