Recepty
Čokoládové kostky s mořskou solí ze 4 ingrediencí
Ingredience
- 2 hrnky nasekané tmavé čokolády
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky mořské soli
Postup
1. Připravíme si čtvercovou zapékací misku a vyplníme ji hliníkovou fólií nebo pečícím papírem.
2. Ve středně velkém hrnci rozpustíme čokoládu a spojíme ji s kondenzovaným mlékem. Mícháme dokud vše není rozpuštěné a hladké.
3. Přimícháme vanilkový extrakt a sůl.
4. Směs nalijeme do pekáče a dáme chladnout minimálně na 2 hodiny.
5. Po vychladnutí nakrájíme na malé kostky a podáváme.
Tipy:
- Na chladnoucí směs můžeme nasypat mořskou sůl. Vznikne nám tak chuťově výraznější kombinace.
- Nebo můžeme do směsi přimíchat i oříšky. Hodí se kešu, pistácie nebo třeba mandle.