Mnoho z nás si myslí, že tělo v kondici a zdravá jídla jsou jenom nemožné jevy. Nicméně, s trochou snaha a bez častých prohřešků můžete být fit v každém věku a za každé situace – chce to jenom najít správnou rovnováhu mezi pohybem a výživou. Pro většinu lidé ale nastává kámen úrazu po šesté hodině, to je podle dietologů nejpozdější možný čas na večeři a pak už si můžeme dopřávat jenom malé svačinky. Samozřejmě, že odolat nástrahám ledničky je těžké a tak se stává, že se čas od času neudržíme – to je v pořádku. Pokud ale máte často chuť na nějakou tu malou svačinku, doporučujeme vám tyto zdravé potraviny, které si můžete v klidu a bez výčitek dopřát.
Kukuřice
Kukuřice je nejenom zdravá, ale také velice chutná svačinka! Po večerních hodinách si ji dejte spíše vařenou než-li v konzervě, dostane se vám více živin. Navíc kukuřice je skvělý spalovač tuku a zabraňuje nadměrnému ukládání tuků. Vsaďte na ni!
Nektarinky
Navzdory tomu, že se nektarinka doporučuje spíše jako dopolední svačinka, nemusíte se svého oblíbeného ovoce vzdávat ani po šesté hodině. Nektarinky obsahují mnoho vlákniny a naprosto vám zaženou pocit hladu a to je jenom stručný výčet z jejich blahodárných vlastností!
Celer
Budete překvapeni, ale celer skutečně obsahuje nulové kalorie – i proto je perfektní volbou pro vaši pozdní svačinku. Můžete si ho dopřát kolik chcete a to bez výčitek.
Tuřín
Samozřejmě, že tuřín si asi běžně nedopřáváte, ale přesto byste ho měli občas zařadit do svého jídelníčku. Tuřín posiluje imunitní systém a poskytuje vašemu tělo mnoho energie a jako pozdní svačinka vás dokonale zasytí.
Kiwi
Kiwi jsou nepostradatelné pro ty, kteří chtějí zhubnout. Toto ovoce vám normalizuje sůl v těle a je to skvělý urychlovač metabolismu. Přestože je sladké, tak vám po šesté hodině nikterak neuškodí – ba naopak!
Treska
Rybou prostě nikdy nic nezkazíte – připravíte-li si dietně třeba s trocho zeleninu, stane se skvělým dietním pokrmem. Treska je ve večerních hodinách asi tou nejlepší volbou, obsahuje mnoho minerálních látek a zaplní váš žaludek.
Řepa
Ať už ji máte rádi pečenou, vařenou anebo syrovou, řepa je vynikající volbou! Nikdy neztrácí své živiny a navíc s trochou oblohy chutná nenahraditelně.