Recepty

Lahodná šunkovo – sýrová svačinka jako od maminky

Také občas přemýšlíte, co si udělat na svačinu? Nebo pořádáte večírek či oslavujete narozeniny a nevíte, čím své přátelé pohostit? Vyzkoušejte tyto lahodné šunkovo – sýrové chuťovky, které si zamilujete nejen vy, ale celé vaše okolí. Svým hostům tak nabídnete něco nového a jiného. Rázem budete hvězdou všech večírků.

Ideální pro každou příležitost

Tato pochoutka může sloužit nejen pro večírky a různé oslavy, ale také na běžné svačinky, třeba do práce, školy nebo jen tak. Poslouží také jako večeře, snídaně, svačinka, předkrm nebo pro brunch. Recept je velmi jednoduchý, Zvládne jej opravdu každý. Pochutnají si na ní všichni, dospělí, ale i děti.

Šunka a sýr je kombinace, kterou milují všichni. Libovolně si pak můžete vybírat jednotlivé ingredience. Například slaninu, klobásky, uzené maso a podobně. Volba je jen a jen na vás. Za pár minut máte skvělé a chutné předkrmy, které můžete konzumovat teplé nebo také studené. Jak si tento chutný a výborný recept připravit?

Co budete potřebovat:

  • 1 kus listového těsta (nejlépe rozváleno, případě mražené či chlazené, které sami rozválíte)
  • 2 šálky mléka
  • ¼ čajová lžička muškátového oříšku
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 ½ polévkové lžíce mouky
  • 1 ½ šálku zmrazeného špenátu
  • ½ šálku šunky nakrájené na kostky
  • 1 šálek sýru parmazánu
  • 1 polévková lžíce zrnité hořčice
  • 1 vejce
  • Petrželka jako dekorace

Jak postupovat:

Troubu si předehřejte na 200 stupňů Celsia. Mezitím začněte připravovat špenátový bešamel. Vezměte pánev, dejte do ní olej a máslo a rozehřejte. Přidejte mouku a míchejte. Přidávejte pomalu mléko a intenzivně míchejte. Dejte špetku soli a muškátového oříšku. Vařte pět až sedm minut, promíchejte s 2/3 šálku sýra a špenátem.

Vyválejte těsto na tloušťku cca 3 milimetry. Následně rozkrojte na čtyři obdélníky.

Na každý kousek dejte asi 1 a ½ až 2 polévkové lžíce špenátového bešamelu do středu těsta. Posypte zbylým sýrem a posypte nakrájenou šunkou. Zvedněte rohy a vytvořte malý okraj. Potřete rozšlehaným vejcem a dejte do trouby, kde pečte asi dvacet minut. Těsto by mělo být zlatavě hnědé. Posypte čerstvou petrželkou a podávejte!

Zdroj

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button