Rady a tipyRecepty

Sezamovo – česnekové kuře z pomalého hrnce

Přemýšlíte, co uvařit k sobotnímu obědu? Něco, aby to bylo jednoduché, ale také zdravé? Pak doporučujeme tento recept. Je to opravdu velmi jednoduchý recept a vy si jej nyní můžete uvařit a pochutnat si na něm!

Ingredience:

  • 1/3 šálku rýžového vína
  • 1/3 šálku sojové omáčky
  • 1/3 sezamového oleje
  • 1 polévková lžíce hnědého cukru
  • 1 kilogram vykostěných kuřecích prsou
  • 8 stroužků česneku
  • 1 kus čerstvého zázvoru
  • 4 šálky zmrazené vařené bílé rýže
  • 500 gramů růžiček brokolice
  • Jarní cibulka a červené chilli

Postup:

V malé misce rozšleháme rýžové víno se sójovou omáčkou, sezamovým olejem a hnědým cukrem. Vezmeme šestilitrový hrnec, dejte jej na pomalý stupeň. Do hrnce dejte vrstvu kuřecích prsou, sojové směsi, česneku a čerstvého zázvoru.

Přikryjte poklicí a vařte zhruba pět až šest hodin na opravdu nízkém stupni, dokud kuře nezměkne. Vytáhněte kuřecí prsa, roztrhejte a vraťte do hrnce. Tuto kuřecí směs podívejte s bílou rýži a dušenými růžičkami brokolice. Ozdobte plátky jarní cibulky a červeným chilli.

Nyní nezbývá nic jiného, než popřát dobrou chuť!

Zdroj

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button