Sezamovo – česnekové kuře z pomalého hrnce
Přemýšlíte, co uvařit k sobotnímu obědu? Něco, aby to bylo jednoduché, ale také zdravé? Pak doporučujeme tento recept. Je to opravdu velmi jednoduchý recept a vy si jej nyní můžete uvařit a pochutnat si na něm!
Ingredience:
- 1/3 šálku rýžového vína
- 1/3 šálku sojové omáčky
- 1/3 sezamového oleje
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
- 1 kilogram vykostěných kuřecích prsou
- 8 stroužků česneku
- 1 kus čerstvého zázvoru
- 4 šálky zmrazené vařené bílé rýže
- 500 gramů růžiček brokolice
- Jarní cibulka a červené chilli
Postup:
V malé misce rozšleháme rýžové víno se sójovou omáčkou, sezamovým olejem a hnědým cukrem. Vezmeme šestilitrový hrnec, dejte jej na pomalý stupeň. Do hrnce dejte vrstvu kuřecích prsou, sojové směsi, česneku a čerstvého zázvoru.
Přikryjte poklicí a vařte zhruba pět až šest hodin na opravdu nízkém stupni, dokud kuře nezměkne. Vytáhněte kuřecí prsa, roztrhejte a vraťte do hrnce. Tuto kuřecí směs podívejte s bílou rýži a dušenými růžičkami brokolice. Ozdobte plátky jarní cibulky a červeným chilli.
Nyní nezbývá nic jiného, než popřát dobrou chuť!